lutego 19, 2009

Serce roście! - doleciała moja secretpalowa paczka :)

Taką piękna paczuszkę dostałam.


Po wielu perypetiach (odsyłanie jej przez pocztę do Szwecji i takie tam), wreszcie dotarła do mnie.

Maj preszies :D

Zawiera (ła) Czekolady dwie, jedna lepsza od drugiej - gorzka z sezamem i figowo migdałowa. Herbata zielona na ostro ( z imbirem, cynamonem i pieprzem) Oraz najładniejszą włóczkę jaką do tej pory widziałam!

Dziękuję Ci mój Secret Palu - Agatko! :)

lutego 15, 2009

Krówki na sośnie


- czyli szyszki.

Wróciliśmy z imprezy Tynkowej (wkrótce relacja na drugim blogu) mocno poobijani. (Ktoś!) we mnie wjechał sankami i biłam sie na śniegu też. Także przekąska, którą proponuję, z oczywistych względów nie wymaga wiele zachodu w przygotowaniu. :)

Już po drodze zachciało mi sie szyszek. Szyszuni. Po drodze było Tesco. Tamtejsze krówki marki Tesco (w białe i granatowe paski) są najlepsze do szyszek. Ulepiłam całą miskę. Ulepcie i Wy.



Przepis gdzieś znaleziony ;)

0,5 kg krówek
1/2 kostki margaryny
3 łyżki kakao

Krówki roztopić razem z margaryną, dodać kakao, mieszać do uzyskania w miarę
gładkiej masy. Lekko przestudzić (10 minut) wsypać ryż preparowany (około 120
gramów) - dokładnie wymieszać. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formować szyszki.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails